Archív

SPÁNYI MIKLÓS BACH PARTITA SOROZATA /2.

Bach / Spányi / 6+1

2015. május 10. 18:00

Műsor:
J.S.BACH: c-moll partita BWV 826 és D-dúr partita BWV 828

SPÁNYI Miklós tanulmányait a budapesti Zeneakadémián, az antwerpeni Királyi Konzervatóriumban és a müncheni Zeneművészeti Főiskolán végezte. Hangszeres tanárai GERGELY Ferenc, SEBESTYÉN János, Jos van IMMERSEEL és Hedwig BILGRAM voltak. Négy hangszer szólistájaként (csembaló, orgona, klavikord és fortepiano), continuo-játékosként és az 1983-ban alapított Concerto Armonico művészeti vezetőjeként fellépett Európa legtöbb országában. Az 1984-es Nantes-i és az 1987-es párizsi nemzetközi csembalóversenyek első helyezettje volt. Számos hanglemezt készített. A Concerto Armonicoval elkészítette C. Ph. E. BACH billentyűs versenyműveinek komplett felvételét (20 cd) a svéd BIS Records számára. C. Ph. E. BACH szóló-billentyűs műveinek komplett felvételén is dolgozik, eddig közel 30 cd jelent meg a sorozatból. C. Ph. E. BACH munkássága mellett kutatási területe a régi temperálási rendszerek története. 1990-2012 között a finnországi Oulu városának konzervatóriumában tanított Jelenleg Németországban él, ahol a mannheimi Zeneművészeti Főiskola tanára. Emellett a budapesti Zeneakadémián és az amszterdami Konzervatóriumban is tanít. Zeneszerzőként és improvizátorként is aktív.
A FUGÁban négy részesre tervezett sorozata keretében elhangzik J.S. BACH hat partitája (BWV 825–830) valamint az Olasz koncert (BWV 971) és a h-moll partita (BWV 831).

A sorozat következő koncertje: 2015. szeptember 13.

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

Jegyárak: 1500 FT / 1000 FT*
* Kedvezményes jegyár az Építész és Mérnök Kamara tagjainak, diákoknak, nyugdíjasoknak, pedagógusoknak és fogyatékkal élőknek.

Jegyvásárlás a helyszínen.

  • Layout 1