Archív

Struct.Zine #3 – Lapszámbemutató

Június 11-én jelenik meg a STRUCT. Zine harmadik száma. A tanulmány egy észtországi városi intervencionista művészeti projekten keresztül próbálja bemutatni a neoliberális várostervezés hátulütőit és a lehetséges ellenállási formákat. A téma magyarországi vonatkozásiról beszélgetnek: Czirfusz Márton, Jelinek Csaba, Polyák Levente

Moderál: Szarvas Márton, a lapszám szerzője

2013. június 11. 19.00

A Struct.Zine egy háromhetente megjelenő építészetelméleti funzine. Tanulmányaikkal, cikkeikkel, grafikáikkal az épített környezet és urbanisztika összefüggéseit, életterünk struktúráit tematikusan mutatják be, s értelmezik ezek mindennapi életre gyakorolt hatását. Mindezt a legfrissebb elméleti paradigmákkal és izgalmas vizualitással rendezik sajtó alá.

A Struct.Zine egy önszerveződő intézményfüggetlen kritikai periodika, amelynek missziója, hogy felvetéseivel, vitaindító publicisztikáival visszahozza a közéletbe az építészetről, annak társadalmi, szociológiai beágyazottságáról, városról, s a városi kultúra infrastrukturális hátteréről való kritikus megközelítésű gondolkodást.

http://structzine.hu/

http://www.facebook.com/StructZine

https://www.facebook.com/events/137763643086371/

  • cover

  • logo

  • közeli