Archív

SZÓFA BUDAPEST/3 sorozat

Művészeti intervenció

Improvizált zene és performansz

Jonas Kocher (CH) – harmonika

Bolcsó Bálint (HU) – elektronika

2013. február 3. 18.00

Jonas Kocher (CH), harmonika

Színházi zenét és klasszikus harmonikát tanult. Célzottan foglalkozik az improvizációval, melyben a hallgatás folyamatát és a zenei feszültséget kutatja. Kamarazenei összeállításokra, továbbá színházi és táncdarabokhoz komponál.

http://www.jonaskocher.net

Bolcsó Bálint (HU), elektronika

Budapesten, Bécsben és Kölnben tanult zeneszerzést és elektronikus zenét. Hangszeres kompozíciókat, a társművészetekhez kapcsolódó zenéket és hanginstallációkat készít, és intenzíven foglalkozik a szabad improvizációval.

http://bolcso.net

A Szófa Budapest egy egy éven keresztül zajló művészeti projekt, mely 2012 ősze és 2013 ősze között összesen hat találkozás kereteit teremti meg.

Minden második hónapban két-két, a kortárs improvizált zene, illetve performansz területéről meghívott művészegyéniség találkozik egymással. A nyitóelőadásnak, amelyen a művészek bemutatják gondolataikat és munkamódszereiket, minden alkalommal a FUGA Budapesti Építészeti Központ ad otthont. Az ezt követő néhány napban közös munkára nyílik lehetőségük, melynek eredményét a hét végi záróeseményen előadás, koncert vagy kiállítás formájában tárják a közönség elé. E második prezentáció helyszínét szándékosan nem határozzuk meg előre: a résztvevőkre bízzuk, hogy találják meg a legalkalmasabb környezetet – ezáltal nyeri el minden egyes work in progress a saját dramaturgiáját.

Budapest szabad zenei és művészeti szcénájára élénkség és sokszínűség jellemző, az uralkodó trendektől és zenei irányzatoktól függetlenül fogalmazódnak mindig újra a művészi célkitűzések. Ehhez a jelenséghez kapcsolódik tudatosan a Szófa Budapest azzal, hogy a kortárs alkotóművészetet – előre megszabott célok és helyszínek nélkül – az érdeklődők közvetlen közelébe hozza.

Kérjük, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a következő eseményről!

A hét záróeseményének helyszínét minden alkalommal legkésőbb csütörtök délben hozzuk nyilvánosságra a hírlevélben, illetve Twitter- és Facebook-oldalunkon.

belépődíj a FUGA-beli első alkalomra: 1000 Ft

a második eseményre: 800 Ft / kedvezménnyel 400 Ft

(az első rendezvényen való részvétel esetén a második díjmentesen látogatható!)

A Szófa Budapest egy kooperációs projekt, mely a Pro Helvetia Svájci Kulturális Alapítvány varsói kirendeltségének (www.prohelvetia.pl) közép- és kelet-európai csereprogramja keretében valósul meg.

Támogató: Swiss Arts Council Pro Helvetia in Warsaw, Landis & Gyr Stiftung, Amt für Kultur Kanton Bern, asm-stv


  • bolcso