Archív

Tér/Zene

New: Aud – Hungary
Kortárs zene Európából – magyar előadókkal

2013. november 29. 19:00

Közreműködik: Matuz Gergely (fuvola), Mérey Anna (hegedű), Gulyás Nagy György (brácsa), Kántor Balázs (gordonka), Lukácsházi István (nagybőgő), Horia Dumitrache (klarinét), Horváth Andrea (fagott), Farkas István Péter (harsona), Marczi Mariann (zongora), Láng Zénó (ütő)
Magyar Zeneművészetii Társaság Kamaraegyüttese
Vezényel: Sugár Miklós

Seweryn Ścibior: Mirage
Madarász Iván: A tolmács
Hollós Máté: A nemlét küszöbén
Sugár Miklós: Felhő variációk
Tihanyi László: Clausula No. 6.
Adam Falkiewicz: Psycodramen II
Jesper Nordin: Surfaces scintillantes

New:Aud – ÚJ Zene:Új közönség
A kezdeményezők.
A New:Aud projektet európai zeneszerzői egyesületek, zenei információs központok és jogvédő intézmények kezdeményezték. Ez a 16 szervezet  - magukat NewAud Partnereknek hívják – már működtetett egy hasonló együttműködési programot RE:NEW MUSIC néven. A központi szervezői feladatokat a Dán Zeneszerzők Egyesülete látja el.
A program célja. A kortárs zenében megjelenő új technológiák, új lehetőségek, új kihívások és új kommunikációk bemutatása, a résztvevők által közösen összeállított kortárs zenei adatbázisból válogatott művekre építve, 2013-2014 során több mint 50 európai kortárszenei koncert létrehozása, szokatlan terekben és kortárs zenére koncentráló helyszíneken, a programban közreműködőnek felkért előadói művészeti csoportok által, a közönséggel a koncertek alatt is újfajta interaktív kapcsolatot létrehozva.
A kutatás. A New:Aud projekt egyben kutatási lehetőséget is biztosít, mert a program során létrejövő kortárs zenemű adatbázis hozzáférhető az európai kulturális és művészeti intézmények számára. E kutatási tevékeységet a brit kulturális tanácsadó csoport, a Heather Maitland irányítja. www.heathermaitland.co.uk

Támogatók: Európai Unió kulturális alapja, Északi országok Miniszteri Tanácsa, Emberi Erőforrás Minisztériuma, Magyar Zeneművészeti Tanács
További információk a programról: www.newaud.eu

Jegyárak: 1500 FT / 1000 FT*
* Kedvezményes jegyár az Építész és Mérnök Kamara tagjainak, diákoknak, nyugdíjasoknak, pedagógusoknak és fogyatékkal élőknek.
Jegyvásárlás a helyszínen.

  • 1a. NewAud logo (normal)

  • emmi-logo

  • 3. Nordic Logo

  • EU_flag_23L

  • MZT1