Archív

Tér/Zene sorozat

Barta Gergely és Futó Balázs szerzői estje

2013. április 28.

Műsor:

Barta Gergely:

Népdal, korál, ornamens
Fractions 2
NOKTÜRNÖK (Inszomnia)
Hal(l)hatatlan melódiák
Közjátékok zongorára

Futó Balázs:
point of (no) return
alles gute zum geburtstag
piece of a piece
Hét intermezzo
Zongorán előadják a szerzők

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

Barta Gergely 1978-ban született. Diplomáit a Zeneakadémia zeneszerzés, egyházzene és karvezetés szakán szerezte. 2007-ben ugyanott DLA fokozatot szerzett. 2007-től a Zeneakadémia Zeneszerzés Tanszékének tanára. Elsősorban egyházzenei kompozícióiról ismert. A FUGÁban már több műve elhangzott, legutóbb 2012. decemberében a GE-ANT Korárok sorozat keretében.

Futó Balázs 1981-ben született Kaposváron. Zenei tanulmányait a kaposvári Liszt Ferenc Állami Zeneiskolában kezdte zongoristaként, később a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában zeneszerzés (Győrffy István), zeneelmélet, karvezetés (Keresztes Nóra) és ütőhangszer (Szabó Ferenc, Bánky Géza) szakon tanult. 2000-ben felvételizett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerzés szakára, ahol olyan neves művészek voltak tanárai, mint Jeney Zoltán, Horváth Balázs, Serei Zsolt és Wilheim András. 2003-tól a zeneelmélet-tanári szakot is elkezdte Komlós Katalin irányítása alatt. A Zeneakadémia ének és opera szakán korrepetitorként és zenei asszisztensként, a Színművészeti Egyetemen zenés mesterséget tanított.
Zongoristaként rendszeresen koncertezik. Mint zeneszerző, 2003 májusában meghívást és felkérést kapott Kiotóból (Japán) egy 7 perces zongoramű komponálására. 2003-ban a Budapesti Tavaszi Fesztivál rendelt tőle darabot. 2003 augusztusában részt vett a 2003 Ostrava Days (Csehország) keretén belül Christian Wolff, Tristan Murail, Alvin Lucier, Petr Kotík és más zeneszerzők és előadók 3 hetes mesterkurzusán és fesztiválján. 2004 őszén a Budapesti Őszi Fesztivál kérte fel egy általa választott svéd költő versének megzenésítésére.

  • Barta_Gergely_1978

  • FutoBalazs