Archív

Texhibition

Svéd és magyar textiltervezők
CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál
Design Hét Budapest 2017
Kiállítás

2017. október 14. 18:00

Szervező, rendező:
SZIGETI Szilvia (textiltervező), RADNÓTI Tamás (belsőépítész)

Kiállítók:
CSÍKSZENTMIHÁLYI Réka, KANICS Márta, KASS Eszter, LŐRINCZ V. Gabi, MOLNÁR Réka, NAGY Brigitta, OTTLIK Julianna, PÁJER Emília, REGŐS Anna, RÉVÉSZ Eszter, RUTTKA Andrea, SÖPTEI Eszter, SZABÓ Zsuzsi, SZABOLCS Erzsébet, SZIGETI Szilvia, TÓTH Daniella
Vendég kiállító:
Linda SVENSSON EDEVINT (SE)

A kiállító tervezőkkel és a szervezővel beszélget:
MOLNÁR Szilvia (szakújságíró)

Kisérőprogram:
Góbi Rita TársulatTextil-Tér-Tánc

A SZIGETI Szilvia textiltervező (Eventuell Galéria) által 2015-ben kezdeményezett projektben négy textilgyártó – Csárda Tex Kft., Lénárd Zászlókészítő Kft., Meritum Kft. Aste Bútorszövet és Lakástextil, Rovitex Hungária Kft – és tizenhat, különböző generációhoz és stílusirányzathoz tartozó textiltervező iparművész együttműködésével jacquard, nyüstös, transzfer és digitálisnyomással készült kollekció fejlesztése valósult meg immár két egymást követő évben. A fejlesztés során eddig közel 150 minta és színvariációból álló prototípuskollekció jött létre. Az együttműködés fő célja, hogy felhívja a figyelmet a korábban vezető szerepet betöltő ágazatra, tervezőire és a benne rejlő kreatív lehetőségekre. A létrejött prototípuskollekciót a projektben résztvevő tervezők egyrészt szabadon felhasználják, illetve hosszú távon a közösen keresik a további értékesítési, fejlesztési lehetőségeket, nemzetközi kapcsolatokat.

A textilek egy részét 2016-ban a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében megvalósult 11.madeinhungary+4.MeeD / Határtalan Design kiállításon, 2016-ban a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében megrendezett TEXHIBITION kiállításon, 2017-ben a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a 12.madeinhungary+5.MeeD/Határtalan Design című kiállításon láthatta a közönség. A Texhibition 2017 kollekció újabb fejlesztését 2017-ben ismét a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál és a Design Hét Budapest keretében láthatják az érdeklődők.

WEB: www.eventuell.hu; www.madeinhungary-meed.hu; www.textile-kultur-haslach.at; www.cafebudapestfest.hu; www.designweek.hu

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Osztrák Kulturális Fórum és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft.

  • 21740348_1613633595353422_1929435725482462722_n