Archív

The Uncommon Walk – Prologue’

The Uncommon Walk – Prologue’
Az AA School of Architecture Visiting School (AAVS) programja

2018. szeptember 1. 18.30

Előadások (angol nyelvű program)

Nick Green: Comachines: Architecture and Immediacy

Az előadás az új „Comachine” kifejezést mutatja be, amelyet az ON/OFF design kollektíva alkotott meg. Az előadás a nyilvános terekben történő mobil beavatkozások nemzetközi példáin keresztül a gyorsaság és a közvetlenség kérdéskörét vizsgálja a kortárs építészeti gyakorlatban, valamit annak lehetőségét, hogy az építészet aktívabb szerepet játsszon a – Henri Lefebvre kifejezésével élve – városhoz való jog érvényesítéséhez.

Nick Green oktató és 3D tervező Londonban él. Az ON / OFF alapító tagja, 2012 óta a nemzetközi színtéren is részt vesz projektjeikben. Tanít az Oxford Brookes Egyetemen és a Chelsea Művészeti Főiskolán, valamint az AA Diploma Unit 10 asszisztenseként is tevékenykedik. Jelenleg az Exeter Egyetem művészeti és kulturális munkatársa, a tanulási terek kutatásával foglalkozik.

Harikleia Karamali: 7 séta

Az előadás átmeneti installációk és építészeti megbízások, az elmélet és a gyakorlat között ingázva hét sétára invitálja a hallgatókat. Akár Athénban, Londonban, Párizsban vagy Budapestben vagyunk, a sétálás módszertani eszköz környezetünk apró részleteinek megfigyelésére, ami egyben új építészet kialakulását is lehetővé teszi.

A Harikleia Karamali az AA-n végzett tanulmányait követően John Pawsonnak dolgozott, jelenleg pedig a londoni RARE Architecture-nél projekttervező, ahol számos nemzetközi projektet irányít. Ezzel párhuzamosan 2015 óta oktat az AA-n olyan városi és kulturális projektekre fókuszálva, mint a Salone del Mobile (2017 Milánó) és a Manifesta12 (2018 Palermo). Ezen kívül több nemzetközi iskolába és műhelybe is meghívást kapott kritikusként, és számos nemzetközi folyóiratban jelentek meg írásai.

Pozsár Péter és Janota Orsi (Hello Wood): Children of the Wood

Az előadás a személyes és a közös tapasztalatok egymásra gyakorolt hatását, továbbá a fizikai munka általi közösségépítés különböző módszereit vizsgálja.

A Hello Wood független, nemzetközi design és építészeti oktatási platform. Arra tanít, hogy a kezünkkel gondolkodjunk, és tapasztalataink révén tanuljunk. Minden projekt együttműködési folyamatként épül fel. A Hello Wood a gyakorlatban tanulás és a feltalálás megtapasztalását teszi lehetővé. Hiszünk benne, hogy a társadalmilag felelősségteljes magatartás és az anyagi korlátok innovatív módon történő kezelése döntő fontosságú a fenntartható tervezés szempontjából. Célunk, hogy az innováció és a tudás cseréje érdekében az építési folyamatot vitafórummá alakítsuk. A Hello Wood egy teljes mértékben demokratikus platform a különböző kulturális, tudományos és szakmai háttérrel rendelkező generációk, tervezők és művészek együttműködésére.

Maurer Klimes Ákos és Paul Ágnes (Ivanka Concrete): Innovations in/through Casting

Az IVANKA budapesti székhelyű startup, amelyet Ivánka Katalin és Ivánka András 2002-ben alapítottak. Progresszív formatervei és technológiai megoldásai révén mára vezető építészeti és design márkává vált. Megalakulása óta a széles körben ipari alapanyagnak tekintett betonnak új perspektívát adott: olyan termékeket hozott létre, amelyek meghaladják a beton lehetőségeit és a betonról alkotott hagyományos képet.

Kamarai tagok 1,5 kreditpontot igényelhetnek (1500 Ft). MÉK 2018/3

www.aaschool.ac.uk/STUDY/VISITING/budapest

  • AA Budapest Final Logo