Archív

TudásPresszó – Science Café

Házigazda: Fábri György

Vendég: Rátay Dániel, a világhírű Leonar3Do háromdimenziós szoftver fejlesztője

2010. november 9. 18.00

A TudásPresszó – Science Café sorozat 2009/2010-es évadának sikere bizonyította, hogy a tudomány, a tudósok iránt a város szívében, közösségi, civil helyszíneken is nagy az érdeklődés. A sorozat folytatása tematikus és formai újításokkal várja a közönséget: tudós vendégeink bemutatják, hogy a mindennapi életünket átjáró hírek, döntések, ígérgetések és csalódások mögött hogyan állnak a tudomány eredményei, alapigazságai, vitái. Az esteket igazi tudományos hangulatúvá teszik majd a bemutatók és az újszerű média-megoldások. Genetika, agykutatás, fizika, kémia, anyagtudomány, nanotechnológia, orvosbiológia, filozófia: az igazi értékek és érdekességek választása a TudásPresszó 2010 őszén is!

A Leonar3Do – amely 2005. májusában a 21 éven aluli fiatal tudósok és feltalálók világdöntőjén, az Intel ISEF-en összesen hat első díjat szerzett meg – a világ első komplett és komplex interaktív asztali virtuális valóság berendezése. Egy zsűritag ezt mondta róla: „A világ számos nagyvállalata és kutatóintézete évtizedek óta milliárdokat költ egy probléma megoldására, miközben egy tizenkilenc éves suhanc, szívószálakból, karácsonyfaizzókból és kerítésdrótokból összerakja a ketyerét.”
Maga az eszköz, mint a világon első komplex interaktív asztali VR-berendezés arra született, hogy bárki által használható legyen, bárki asztalán elférjen, és a legszélesebb tömegrétegek is meg tudják fizetni.

A TudásPresszó állandó vendégei ez év november decemberében nyerhetnek is, részletek a www.hunscan.hu oldalon.

Kamarai tagok 1 kreditpontot igényelhetnek. (1.000. -Ft.)