Archív

“Vendégségben a FUGÁban” sorozat

Gallai Judit és Varga István cselló szólókoncertje

2011. április 10. 18.00

Műsor:

A. Vivaldi: B-dúr szonáta, RV 47

Bartók Béla: Duók

A. Vivaldi: F-dúr szonáta, RV 41

Bartók Béla: Duók

A. Vivaldi: B-dúr szonáta, RV 45

—————

A. Vivaldi: a-moll szonáta, RV 43

Bartók Béla: Duók

A. Vivaldi: e-moll szonáta, RV 40

Bartók Béla: Duók

A. Vivaldi: B-dúr szonáta, RV 46

 

Gallai Judit és Varga István többször játszott együtt kamarazenekarban és különböző kamarazenei formációkban. Ez az első közös szólókoncertjük.

Gallai Judit gordonkaművész, ismert kamaraművész és zenepedagógus. számos kamara formáció és kamarazenekar tagjaként világhírű művészekkel koncertezett és készített felvételeket (Sebők György, Starker János, Varga Tibor, Végh Sándor, Rohmann Imre, Takács Nagy Gábor, Cyprien Katsaris). 1978-1987 között a Simon Albert vezette Kamarazenekari Műhely tagja, 1981-ben a Budapesti Vonósok alapító tagja, majd 1994-1998 között a Salzburger  Kammerphilharmonie ill. Kammersolisten csellistája volt. Jelenleg a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok tagja.

Varga István nemzetközi hírű előadóművész, Szabadkán született. 1999 óta Magyarországon él; a Bartók Béla Konzervatórium cselló és kamarazene tanára.

Szólistaként hangversenyezett Angliában, Franciaországban, Hollandiában, Svájcban és Oroszországban. Tagja a párizsi Cordes et Pics egyesületnek, melynek szervezésében hangversenyeken lép fel és kurzusokat tart Franciaországban.

  • Gallai