Archív

Vissza a jövőbe III. (1990) / Robert ZEMECKIS (rend.); Joanna JOHNSTON (jelmez)

Ansnitt Filmklub – Jelmezműhely 
Film-Virage Kulturális Egyesület

2018. január 22. 19:00

Egy mára legendássá vált trilógia harmadik része többek között azért lehet érdekes, mert rajta keresztül teljesebb képet kaphatunk az előzményekről is, arról, hogy a három film készítésekor az alkotók hogyan képzelték el a 21. századot, és hogyan látták a saját múltjukat. A három rész közötti összefüggések látvány szempontjából is folyamatosak, rengeteg apró, ám annál beszédesebb részlettel szolgálnak, melyekről beszélni fogunk. Áttekintjük, miképpen álmodták vászonra a készítők a film képzeletbeli városkáját, Hill Valleyt három idősíkban; miért is nevezi magát Marty McFly (Michael J. FOX) Clint Eastwoodnak a vadnyugaton, amikor Doki (Christopher LLOYD) szerint inkább John Wayne-nek kellene lennie.

Az Ansnitt Filmklub előző, Díszletváros sorozata kiemelten foglalkozott a látványtervezéssel, innen kanyarodunk át következő, új szériánkra, mely már a jelmezekre koncentrál, ezért összeállításunknak a Jelmezműhely címet adtuk. Ennek szemléltetéseként a Vissza a jövőbe trilógiánál aligha találhattunk volna megfelelőbb alkotást.

A filmeket magyar felirattal vagy magyar szinkronnal vetítjük.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő email címen lehet a vetítés napján 17 óráig: ansnittfilmklub@gmail.com. A tárgy mezőbe az aktuális film címét, a szöveges mezőbe pedig a regisztrálni kívánt személy vagy személyek nevét kérjük feltüntetni. Kérjük, hogy a pontos kezdés érdekében vendégeink negyed órával a vetítés kezdete előtt érkezzenek meg.
A filmeket oktatási segédanyagként vetítjük.

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap